Leerhuis van de kerkvaders

Tweejaarlijkse studie- en pelgrimsreis van het Leerhuis

Reis

Bestemming Occitanië en Catalonië - van 27 mei tot 4 juni.

Begeleiders: Erik Bonte en Joris Van Ael

Het Leerhuis van de Kerkvaders wil meebouwen aan een groeiend geloofsinzicht en een bijdrage leveren aan het ontsluiten van het geloofs-goed van de Kerk.

De dialoog, bijwijlen confrontatie, van de christenen met de omliggende wereld en de gangbare gedachtenstromingen leverden veel mooie vruchten op. Het christelijke huis werd geordend en op poten gezet, rijk versierd met vele mooie dingen. Het zijn zovele toegangspoorten tot het geloof. De lessen van het Leerhuis bieden heel wat. Onze studie- en bedevaartreizen hebben hetzelfde doel maar gebruiken een andere weg. We wandelen doorheen de rijkdom van de vorm, de schoonheid en orde van kerken en kloosters, we bewonderen beeldhouwwerk, frescokunst en andere uitingen van het geloof. Door de religieuze kunstuitingen te verkennen en te ‘overwegen’ komen wij op een andere manier het christendom tegen. Steeds worden ook heilige plaatsen bezocht verbonden met de lokale christelijke geschiedenis. Ook bezoeken we enkele levende gemeenschappen. Het Leerhuis biedt deze studie -en pelgrimsreis graag aan.

Catalonië

Catalonië is een boeiend gebied met een rijke en bewogen geschiedenis. Het christendom leeft ervan in de Romeinse tijd. Met de Romeinen begonnen, doorgezet onder Visigoten en uitgebloeid in de Karolingische tijd bewaart het tal van boeiende monumenten, vooral uit de vroeg-romaanse periode. Ook is de Catalaanse frescokunst een wereldberoemd erfgoed. Tal van eigen vormen zijn er tot leven gekomen. De sites die we bezoeken munten uit door hun kwaliteit en hun prachtige ligging. Ze spreken van een rijk christelijk verleden en van de biddende ziel van het Catalaanse volk.

Lees het programma van de reis »

Reis

Kostprijs en Inschrijvingsmodaliteiten

  • De reis is vanaf 20 februari 2019 opengesteld voor iedereen, tot 35 personen.
  • De kostprijs van deze uitzonderlijke reis: Voor een gedeelde kamer € 1.590,00, voor een single-kamer: € 1.946,00
  • Daar zijn inbegrepen, verplaatsingen, hotels, ontbijt en avondmaal, in vele gevallen ook het middagmaal, tickets en toegang, syllabus en gidsen.
  • Het inschrijvingsformulier kan men hier downloaden. Om in te schrijven dient u het inschrijvingsformulier correct ingevuld toe te sturen naar de reisorganisatie ICTAM. (De reis is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.)
  • U krijgt kort daarop een uitnodiging om een voorschot te storten van € 500.
  • De factuur van de resterende som wordt u toegestuurd enkele weken voor vertrek.
  • Er wordt een voorreisdag georganiseerd op zondag 28 april in het Leefhuis Sint-Jan, Goudensterstraat 21, 9000 Gent. Contact is mogelijk via kerkvaders@leefhuissintjan.be of via 09 226 77 45.
Reis